kalau nak kejutkan org bangun tidur esp sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia…
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
5. tutup kipas/air cond

tp kalau still tak effect

1. jerit nama dia kuat kuat…
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi…kalau bleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dr tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempabumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bg ambik bau sikit


tp kalau still tak effect gak

1. pergi kat telinga dia…then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali…
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin! hehehehehe

tp kalau still tak effect gak…ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayanginya